VERSI BETA

Versi Beta
Harap maklum, laman ini masih diperingkat percubaan. Tim kami ingin tahu kekurangan-kekurangan yang perlu ditambahbaik. In sha Allah, dari semasa ke semasa, laman web ini akan diperbaiki.


Laporan Kemajuan

  • Aplikasi iphone versi 1.1, oleh Yeayyy. Lihat laman app.
  • Aplikasi android Semak Hadis Versi 2.0, menyokong peranti android 4.0
  • Logo Baru
  • Laman web baru dev.semakhadis.com
  • Pindah dari share hosting ke VPS
Tarikh Perkara Catatan
Rabi’ Al-Akhir 1439H Semakan status hadis Buat masa ini kami belum mampu untuk menjawab soalan-soalan dari emel. Namun kami menjumpai sekumpulan penuntut ilmu yang mengelolakan grup semakan hadis melalui aplikasi Telegram. In sha Allah, mereka boleh membantu mendapatkan jawapan segera untuk semakan status hadis. Buat masa ini, biarlah kami beri tumpuan kepada kerja-kerja meng-arkib-kan kajian-kajian status hadis.
Rabi’ Al-Akhir 1439H Aplikasi Android Alhamdulillah, kita sudah terima sebuah lagi aplikasi android dari seorang pembangun aplikasi android. Silalah mencubanya di laman app.
Rabi’ Al-Akhir  1439H Projek Tanzih Proses Terjemahan sudah siap untuk fasa pertama. Alhamdulillah, kita sudah mendapat seorang web editor juga untuk kerja-kerja suntingan berkaitan format/standard. Hasil terjemahan juga sudah dihantar kepada penerbit untuk diterbitkan, namun ada beberapa masalah yang menyebabkan proses penerbitan tertangguh. Antaranya berkaitan suntingan dan ketiadaan muqaddimah. Bahagian muqaddimah sudah pun ditugaskan kepada seorang penterjemah untuk diterjemah.
Dzul-Hijjah 1438H Masalah Carian Beberapa “post” terkini gagal ditemukan oleh mesin carian “SearchWP”. Masalah telah dilaporkan kepada pihak “SearchWP”.
Ramadan 1438H Projek Tanzih Fasa terjemahan pertama akan siap lewat dari tempoh jangkaan. Mohon do’akan agar projek ini berjaya dilaksanakan.
Ramadan 1438H Isu “Standard Post Heading” “Post Heading” yang tidak standard menimbulkan masalah panggilan api ke app. Post baru akan ikut standard ini dan post lama akan dikemaskini sedikit demi sedikit, in sha Allah. Sila emel, jika anda ingin menyumbang sebagai “post editor”.
Sha’ban 1438H Tambah Data Projek Al-Manar Al-Munif
Sha’ban 1438H Tambah Data Projek Terjemah Tanzih
28/04/2017 Naiktaraf Beli dan pasang plugin “SearchWP”
27/04/2017 Naiktaraf Hosting Upgrade Hosting to Unlimited Bandwidth, 50GB Storage, 1500mhz CPU, 2560MB RAM
26/11/2016 Naiktaraf Beli dan pasang plugin “Easy Social Share Buttons for WordPress”
23/11/2016 Tambah Data 50 data baru ditambah dari Kitab 100 HADIS DHAIF DAN PALSU Yang tersebar dalam kalangan pendakwah dan masyarakat oleh AL-’ALLAMAH Al-SHEIKH ABU THARIQ AYSH IHSAN AL-’UTAIBY Terjemahan Mustafar bin Mohd Suki
20/11/2016 Tambah Pasukan 3 orang sukarelawan ditambah untuk memasukkan data.

    Data Terkini