VERSI BETAVersi Beta
Harap maklum, laman ini masih diperingkat percubaan. Tim kami ingin tahu kekurangan-kekurangan yang perlu ditambahbaik. In sha Allah, dari semasa ke semasa, laman web ini akan diperbaiki.

Senarai Projek Terkini

 • Connector.

  Projek Al-Manar Al-Munif

  Memasukkan hadis-hadis yang dinyatakan oleh Ibn Qayyim statusnya dalam kitabnya Al-Manar Al-Munif ke laman web semakhadis.com. Projek Al-Manar Al-Munif

 • Connector.

  Projek Al-Dur Al-Thamin

  Memasukkan hadis-hadis dari Kitab Jawi Al-Dur Al-Thamin karangan al-‘Alim al-‘Allamah al-Syeikh Daud bin al-Syeikh Abdullah al-Fathaniyang telah dikaji diperingkat pengajian Sarjana UM. Takhrij Al-Dur Al-Thamin

 • Connector.

  Projek Tanzih

  Menterjemah dan memasukkan hadis-hadis dan nama-nama perawi yang tersenarai dalam kitab Tanzih Al-Shari’ah karangan Al-Imam Ibn Iraq Al-Kinani.

 • Connector.

  Projek 60 Kisah-Kisah Lemah oleh 3 Doktor

  Memasukkan kisah-kisah dari hadis yang dikaji oleh 3 orang ilmuan tempatan yang telah dibukukan dan diberi tajuk “Kisah-Kisah Lemah Yang Sewajarnya Dilihat Semula oleh Para Penceramah”.

Laporan Kemajuan

Tarikh Perkara Catatan
Ramadan 1438H Projek Tanzih Fasa terjemahan pertama akan siap lewat dari tempoh jangkaan. Mohon do’akan agar projek ini berjaya dilaksanakan.
Ramadan 1438H Isu “Standard Post Heading” “Post Heading” yang tidak standard menimbulkan masalah panggilan api ke app. Post baru akan ikut standard ini dan post lama akan dikemaskini sedikit demi sedikit, in sha Allah. Sila emel, jika anda ingin menyumbang sebagai “post editor”.
Sha’ban 1438H Tambah Data Projek Al-Manar Al-Munif
Sha’ban 1438H Tambah Data Projek Terjemah Tanzih
28/04/2017 Naiktaraf Beli dan pasang plugin “SearchWP ”
27/04/2017 Naiktaraf Hosting Upgrade Hosting to Unlimited Bandwidth, 50GB Storage, 1500mhz CPU, 2560MB RAM
26/11/2016 Naiktaraf Beli dan pasang plugin “Easy Social Share Buttons for WordPress”
23/11/2016 Tambah Data 50 data baru ditambah dari Kitab 100 HADIS DHAIF DAN PALSU Yang tersebar dalam kalangan pendakwah dan masyarakat oleh AL-’ALLAMAH Al-SHEIKH ABU THARIQ AYSH IHSAN AL-’UTAIBY Terjemahan Mustafar bin Mohd Suki
20/11/2016 Tambah Pasukan 3 orang sukarelawan ditambah untuk memasukkan data.

Data Terkini